محمد لاهوتی، رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق ایران، با اشاره به مشکلات صنایع غیرنفتی در تأمین منابع مالی و ایفای تعهدات ارزی، اعلام کرد: صنایع از ۲ مسیر بانک و بازار سرمایه تأمین سرمایه میکنند، اما علاقمندیم برای تأمین مالی از ظرفیتهای بازار سرمایه بیشتر استفاده کنیم.

بورس24 : محمد لاهوتی، رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق ایران، با اشاره به مشکلات صنایع غیرنفتی در تأمین منابع مالی و ایفای تعهدات ارزی، اعلام کرد: صنایع از ۲ مسیر بانک و بازار سرمایه تأمین سرمایه میکنند، اما علاقمندیم برای تأمین مالی از ظرفیتهای بازار سرمایه بیشتر استفاده کنیم.
چالش تأمین مالی صنایع غیرنفتی: چرا بانکها کافی نیستند؟
رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق ایران، که در یک نشست خبری صحبت میکرد ، درباره امکان بهرهگیری از ظرفیتهای بازار سرمایه در حوزه تامین مالی، گفت: فقط ۱۵ درصد از اقتصاد ایران در اختیار بخش خصوصی است که عمدتاً شامل شرکتهای کوچک و متوسط میشود. به همین دلیل، تاکنون حضور این شرکتها در بازار سرمایه با چالشهای بیشتری مواجه بوده و بخش خصوصی بیشتر از منابع بانکی استفاده کرده است.
لاهوتی یکی از چالشهای اصلی شرکتهای خصوصی برای فعالیت در بازار سرمایه را ارزشگذاری برند آنها دانست و افزود: در فرآیند ارزشگذاری شرکتها، معمولاً برند بهعنوان دارایی در نظر گرفته نمیشود، در حالی که شرکتهای خصوصی هزینههای قابلتوجهی برای ساخت و تقویت برند خود صرف کردهاند و برند بخشی از سرمایه آنها محسوب میشود.
او تأکید کرد: تأمین مالی و سرمایهگذاری، از موضوعات مهم در حوزه صنعت و تجارت است. هرچند در برخی اظهار نظرات بر جذب سرمایهگذار خارجی تأکید میشود، اما به باور ما، حفظ سرمایه و سرمایهگذار داخلی اولویت دارد.
لاهوتی با انتقاد از سیاستهای ناپایدار اقتصادی گفت: این سیاستها موجب خروج سرمایه از بخش تولید و انتقال آن به بازارهای غیرمولد و سفتهبازانه شدهاند.
او افزود: جذب سرمایه باید در اولویت قرار گیرد و سیاستگذاریها باید متناسب با شرایط تحریمی کشور باشد. در چنین شرایطی، باید از اجرای سیاستهای سختگیرانه و اعمال فشار بیشتر بر بخش خصوصی پرهیز کرد.
لاهوتی با اشاره به موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات، گفت: بازگشت ارز، حقی برای حاکمیت است و ما نیز با اصل آن همراه هستیم، اما بر سر شیوه اجرا، دیدگاههای متفاوتی داریم.
رییس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق ایران، ضمن اشاره به مسیر پرفراز و نشیبی که به کاهش تعهد ارزی صادرکنندگان فرش و صنایعدستی به میزان ارزش مواد اولیه منجر شد؛ تاکید کرد: پس از ماهها پیگیریهای مستمر، سرانجام تعهد ارزی صادرکنندگان فرش و صنایعدستی به میزان ارزش مواد اولیه کاهش یافت؛ این اقدام میتواند نقطه عطفی در بازگشت صادرات این حوزه به دوران اوج این صنعت باشد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.